FOTO & VIDEO | Prezentator-surpriză la Gala UAD Fashion Design: Andreea Esca

Cea de-a 25-a ediție a Galei UAD Fashion Design Cluj, în cadrul căreia tinerii absolvenți ai secției de modă de la universitate și-au prezentat creațiile vestimentare, a avut-o drept prezentatoare pe Andreea Esca.

În creațiile lor, tinerii absolvenți au folosit surse de inspirație din cele mai diverse, de la refolosirea materialelor, la simboluri mistice, memoria afectivă sau chiar evenimente contemporane, cum af fi accidentul nuclear de la Cernobîl.

Aducerea Andreei Esca a fost o alegere surpriză pentru audiență, iar vedeta și-a făcut apariția în deschiderea evenimentului, cu o formulă ușor adaptată față de cea din buletinul de știri pe care îl prezintă de aproape 25 de ani la un post tv național: „Sunt Andreea Esca și vă prezint… Gala UAD Fashion Design”.

Vedeta de televiziune, care este și publisher la o revistă online de modă și lifestile a vorbit în deschiderea evenimentului organizat în weekend la Teatrul Național din Cluj, despre spiritul creativ al orașului, dar și despre festivalurile de aici la care participă constant.

Ea a mărturisit că a descoperit designerii de la Cluj prin intermediul lui Lucian Borscățean (Andreea Esca a condus timp de 10 ani revista The One, adresată publicului feminin, n.red.) în urma cu mai mulți ani și că este nelipsită de la TIFF.

Festivalurile Untold și Eletric Castle, dar și Fabrica de Pensule sunt alte evenimente sau locuri de care vedeta s-a declarat impreionată.

„Chiar mi se pare că este un loc unde este atât de mult talent și atât de multă creație încât nu ști de unde vine… Am venit apoi cu târgurile de shopping și mi s-a părut genial cât de multă lume vine, cât de multă lume este interesată de designerii români. Mi s-a părut genial că în fiecare an am descoperit un alt designer din Cluj. Nu știu de ce am senzația că la Cluj e un fel de… știți cum vin toate fetele frumoase din Moldova și toată lumea se întreabă oare acolo plouă cu ceva acolo? Exact așa, am impresia că aici plouă cu ceva care face să se nască mult talent, că altă explicație nu am”, a spus vedeta tv.

Andreea Esca a relatat și câteva amintiri de culoare, precum cele din culisele interviului pe care l-a realizat cu pictorul român Adrian Ghenie, alvent de UAD Cluj, sau întâlnirile sporadice de la festivalul Untold cu primarul Emil Boc.

Andreea Esca a paticipat a doua zi și la vernisajul expoziției Gala UAD Fashion Design 25, de la Muzeul de Artă, în care își prezintă câte o creație cei mai în vogă absolvenți ai secției de Desgn Vestimentar de la UAD.

Ovidiu Cornea

X
X
X