În plin scandal al ascultării telefoanelor, chinezii îi sugerează lui Trump să folosească un Huawei în loc de iPhone

Ministerul chinez de externe îi sugerează președintelui Donald Trump să folosească un telefon Huawei în loc de iPhone, pentru a evita interceptarea apelurilor.

Consilierii l-au avertizat în repetate rânduri pe președintele Donald Trump că apelurile realizate cu telefonul său mobil nu sunt securizate, însă liderul de la Casa Albă continuă să refuze să renunțe la folosirea telefoanelor personale pentru a discuta cu prietenii săi, potrivit cotidianului The New York Times, citat de Mediafax.

„Citind articolul, simt că există astăzi în Statele Unite câteva persoane care fac tot ce este posibil pentru a câștiga Oscarul pentru cel mai bun scenariu”, a declarat Hua Chunying, purtătoare de cuvânt al Ministerului chinez de Externe. „Dacă sunt îngrijorați de telefoanele Apple, pot folosi Huawei”, a adăugat Hua Chunying.

Lideri ai serviciilor secrete din SUA s-au declarat recent îngrijorați de modul în care Huawei și ale companii chineze s-ar putea implica în acte de spionaj. Comitetul Național al Partidului Democrat a avertizat candidații partidului la alegerile din noiembrie să nu folosească telefoane produse de Huawei sau ZTE, iar Departamentul Apărării a oprit vânzarea de telefoane mobile și modemuri fabricate de Huawei sau ZTE în magazinele din bazele militare, invocând rațiuni de securitate.

Mai mult, serviciile americane au ajuns la concluzia că Beijingul încearcă să se folosească de informațiile culese din aceste apeluri – cum gândește Trump, ce fel de argumente tind să-l convingă și pe cine este înclinat să asculte – pentru a influența atitudinea Washingtonului.

Donald Trump are la dispoziție două telefoane oficiale marca iPhone, care au fost modificate de Agenția de Securitate Națională, dar președintele mai utilizează și un telefon mobil personal care însă nu este diferit de milioanele de dispozitive iPhone din întreaga lume. Președintele nu vrea să renunțe la telefonul personal pentru că doar pe acesta poate stoca contacte.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: