UPDATE | Încă un angajat al Primăriei Cluj a fost diagnosticat cu Covid-19. Și la DNA sunt șase angajați bolnavi

O anchetă epidemiologică a fost demarată de DSP, după ce un nou caz de infectare cu noul coronavirus a apărut printre angajații Primăriei Cluj. O alta se desfășoară la Direcția Națională Anticorupție, unde șase persoane sunt infectate.

Potrivit reprezentanților instituției, angajatul a prezentat simptome și s-a dus imediat la spital, unde a făcut și testul pentru depistarea infecției, care a fost pozitiv. Este al doilea caz de Covid-19 depistat în rândul angajaților Prmăriei clujene.

Direcția de Sănătate Publică urmează să efectueze o anchetă epidemiologică, conform legii. Primăria, la fel ca și în situația anterioară, va respecta cu strictețe cerințele anchetei epidemiologice cu privire la testări și alte măsuri.

„Este recomandat să se facă dezinfecția, iar la Primărie s-a efectuat deja. În primul rând, persoanei care este declarată pozitivă i se recomandă să se interneze pentru a se izola și evalua în spitalele specifice. După care, din ancheta epidemiologică făcută se stabilesc contacții de familie, contacții de locuință, contacții de serviciu. Aceștia din urmă, conform definiției de caz din metodologia de supraveghere a infecției cu SARS CoV-2, se supun măsurilor de izolare la domiciliu pe o durată de 14 zile”, a precizat pentru EBS Radio, dr. Mihai Moisescu, directorul Direcției de Sănătate Publică Cluj.

Primăria a recomandat tuturor angajaților care prezintă simptome Covid-19 să efectueze testul de specialitate.

Birourile și spațiile publice din clădirea de pe strada Moților vor fi dezinfectate periodic, ca și până acum.

La începutul acestei săptămâni și o angajată a creșei Ratrocle, care este în subordinea Primăriei, a fost diagnosticată cu Covid-19. Aceasta lucrează ca arhivist, iar, în afară de internarea acesteia, DSP Cluj nu a dispus alte măsuri în urma anchetei epidemiologice.

Toate spațiile din creșă au fost dezinfectate și se efectuează triaj epidemiologic în fiecare zi.

Șase angajați ai DNA Cluj sunt confirmați cu noul coronavirus

O altă anchetă epidemiologică a fost declanșată de DSP la Direcția Națională de Anticorupție Cluj, unde șase angajați au fost diagnosticați cu Covid-19.

La nivelul DNA Cluj au fost luate măsuri de dezinfecție a sediului în urma recomandărilor medicilor și a început testarea tuturor angajaților.

Activitatea direcției se desfășoară cu personalul rămas, în condiții normale.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: