Încep lucrările în Piața Lucian Blaga. Investiția, care prevede extinderea zonei pietonale, se ridică la 20,6 milioane de lei

Primăria a anunțat că, pe perioada lucrărilor, se vor desființa temporar o parte din parcările de pe strada Emil Isac, dar și standul taxi din Piața Lucian Blaga.

Lurările de modernizare demarează în noaptea de 12 spre 13 mai. Proiectul prevede reabilitare și extinderea zonei pietonale în piața Lucian Blaga, strada Republicii (primul tronson), strada Napoca, strada Petru Maior, strada Emil Isac și amenajarea de piste de biciclete.

În prima etapă, se va înlocui rețeaua de apă pe strada Emil Isac și va fi modernizată rețeaua electrice pe străzile Republicii numerele 1-7, în Piața Lucian Blaga, pe strada Napoca, pe trotuarul adiacent numerelor cu soț, pe strada Emil Isac, pe trotrotuarul adiacent numerelor fără soț și pe strada Petru Maior, pe ambele trotuare.

Pe perioada lucrărilor, se vor desființa temporar parcările de pe strada Emil Isac, adiacente numerelor fără soț, respectiv standul de taxi din Piața Lucian Blaga, între străzile Gheorghe Șincai și Petru Maior.

Toate restricțiile de circulație vor fi semnalizate prin indicatoare rutiere.

Lucrările vor dura șase luni, iar valoarea contractului este de aproape 20,6 milioane de lei fără TVA, bani europeni.

 

Foto: Arhivă

 

Ne poți asculta și aici: