Încep lucrările la Drumul Bistriței. Reabilitarea lotului 2 va costa peste 23,7 de milioane de lei

Consiliul Județean Cluj a predat constructorului amplasamentul în vederea începerii lucrărilor de reabilitare și modernizare a Drumului Bistriței. Lucrările sunt finanțate din fonduri europene.

Încep lucrările pe lotul 2 din Drumul Bistriței. Este vorba de sectorul de drum DJ 109 Așchileu – limită cu județul Sălaj, care are peste 11 kilometri.

Lucrările de modernizare care vizează tronsonul cuprins între kilometrul 20+786 și kilometrul 31+976, mai exact de la limita cu județul Sălaj și până la intersecția cu drumul județean DJ 109A, pe direcția Așchileu – Vultureni, vor începe de la fundație și se vor finaliza prin aşternerea de covor asfaltic în două straturi.

Lucrările vor fi executate de Asocierea Dacia Asphalt SRL – Dacia Faber SRL, care a câștigat licitația pentru reabilitarea drumului. Valoarea lucrărilor este de peste 23,7 milioane de lei, fără TVA.

„Îmi doresc să profităm la maxim de vremea bună și, în cel mai scurt timp, lucrările să înceapă în forță. Cu ajutorul fondurilor europene pe care am reușit să le atragem, aceste ample lucrări de modernizare vor genera, cât de curând, numeroase beneficii pentru comunitățile din zonă, dar și pentru dezvoltarea economică a județului”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Potrivit reprezentanților CJ Cluj, în ceea ce privește lucrările la lotul 1 al Drumului Bistriței, respectiv DJ 109, Răscruci – Borșa – Vultureni, care are peste 20 de kilometri, acestea vor începe și ele cât de curând. Predarea amplasamentului către constructor va avea loc săptămâna viitoare.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj