Începe programul Loteria vizelor pentru Statele Unite ale Americii

Înregistrarea electronică a celor care doresc să se înscrie în programul Loteria Vizelor începe în 3 octombrie, anunța Ambasada Statelor Unite ale Americii la București.

„Departamentul de Stat administrează anual programul de imigrare <Diversity Visa> mandatat de Congresul S.U.A. Secţiunea 203(c) a Legii de Imigrare şi Naționalitate (INA) stabileşte o clasă de imigranți cunoscută ca <diversity immigrants> din ţările cu rate mici de imigrare în Statele Unite de-a lungul istoriei. Pentru anul fiscal 2020, vor fi disponibile 50.000 de vize DV (<diversity visas>). Nu se percepe nicio taxă de înregistrare în programul DV. Instrucțiunile complete se pot găsi pe pagina de internet a Departamentului de Stat la www.usvisas.state.gov/dv/instructions”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei SUA la București, citat de Mediafax.

Înregistrarea electronică în Programul Diversity Visa al Statelor Unite are loc între 3 octombrie 2018, ora 19.00, ora României, și 6 noiembrie 2018, la 19.00, ora României. Pentru a participa în programul din acest an, aplicanții trebuie să acceseze pagina de internet a Departamentului de Stat www.dvlottery.state.gov în cursul perioadei de înregistrare, unde vor găsi formularul de participare (E-DV) şi informaţiile complete.

„Participanții trebuie să transmită o fotografie recentă, făcută în ultimele șase luni. Participanții care vor folosi fotografii transmise în programul anterior (DV-2019) vor fi descalificați automat. Nu se acceptă fotografiile în care persoanele fotografiate poartă ochelari. Nu există nicio taxă pentru transmiterea unei înregistrări electronice”, menționează Ambasada SUA la București.

Potrivit sursei citate, este foarte important ca cei care participă la program să îşi tipărească pagina de confirmare generată online şi să o păstreze până pe 30 septembrie 2020. „Numărul unic de confirmare este singura modalitate de a verifica dacă o cerere de participare a fost selecţionată şi de a obţine informaţii despre solicitarea de viză şi despre programarea la interviu, dacă cererea a fost selecţionată”, se mai arată în comunicat.

Începând cu data de 7 mai 2019, participanţii la programul DV-2020 vor putea folosi numărul lor de confirmare pentru a verifica online pe Entrant Status Check la adresa de internet www.dvlottery.state.gov dacă cererea lor a fost selecţionată.

„Pe pagina Entrant Status Check participanţii selecţionaţi vor fi informaţi despre modalitatea de a solicita vize de imigrare DV pentru ei şi membrii de familie eligibili. Departamentul de Stat nu trimite mesaje e-mail pentru a îi înştiinţa pe participanţi că au fost selecţionaţi pentru programul Diversity Visa. Informaţia este disponibilă numai pe Entrant Status Check. Vă atenționăm să nu daţi crezare niciunui e-mail care vă informează că aţi fost selecţionat să solicitaţi o viză în programul DV. Aceste e-mailuri înşelătoare sunt trimise de persoane de rea credinţă cu intenţia de a extorca sume de bani din partea dvs. sau pentru a obține datele dvs. personale. Rețineți: guvernul american nu a trimis niciodată e-mailuri de înștiințare a participanților că au fost selecționați și nici nu se intenționează acest lucru pentru programul DV-2020. Departamentul de Stat nu va solicita niciodată bani prin poștă sau servicii de tipul Western Union”, atenționează Ambasada SUA la București.

Sursa foto: Facebook/USA.GreenCard.Diversity.Visa.Lottery

Ne poți asculta și aici: