Incident pe Aeroportul Cluj: Bijuterii ascunse în bagajul de cală al unui copil de 14 ani

Un incident mai puțin obișnuit s-a petrecut pe Aeroportul Internațional din Cluj.  Polițiștii de frontieră, în colaborare cu agenții vamali, au descoperit trei kilograme de bijuterii, presupuse a fi din aur, care erau ascunse în bagajul de cală al unui copil în vârstă de 14 ani.

Bijuteriile au fost descoperite la aterizarea zborului pe Aeroportul din Cluj-Napoca. „S-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din SUA, via Munchen, un cetăţean român, minor, în vârstă de 14 ani, cu domiciliul pe raza judeţului Vâlcea. Acesta beneficia de serviciul de însoţire minori al companiei aeriene, urmând să fie preluat de un adult care îl aştepta în aeroport. Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit inclusiv al bagajelor de cală, fiind descoperite ascunse, în şosete, mai multe bijuterii din metale şi pietre preţioase (cercei, inele, brăţări, pandantive cu pietre de culori şi mărimi diferite) în greutate totală de 2.956 grame, având valoarea de aproximativ 472.000 lei”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Bijuteriile, pentru care nu există documente legale, au fost predate Trezoreriei Cluj, urmând să fie trimise pentru evaluare și expertiză.

Între timp, polițiștii de frontieră fac cercetări pentru infracţiuni de contrabandă.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: