Interviurile EBS | Danny Ungur, pilot de raliu: „Multă lume pleacă la drum fără o noțiune minimă despre mașina pe care o conduce”

Danny Ungur, pilot de raliu și președinte la Școala de conducere defensivă și pilotaj sportiv auto care îi poartă numele, a vorbit la EBS Radio despre faptul că șoferii, incusiv cei cu experență, au multe de învățat despre mașinile lor și conduita la volan.

Petrecem zilnic ore bune la volan și aglomerația a devenit parte din viața noastră. Cei mai mulți șoferi cred, însă, că dacă au reușit să treacă de examenul pentru permisul de conducere nu mai au nimic de învățat, dar, în realitate, se lovesc de tot felul de necunoscute.

Danny Ungur, pilot de raliu, spune că un curs de conducere defensivă salvează vieți, timp și bani. El a vorbit cu Gabriela Buruian despre cum trebuie să conducem corect și cum trebuie să ne echipăm mașinile.

Astfel, un lucru extrem de important, este echiparea corectă a mașinilor.

„În momentul în care avem un asfalt rece, trebuie să punem un cauciuc moale, iar în momentul în care e un asfalt cald, trebuie să punem un cauciuc tare. Un cauciuc de iarnă, vara, se va încălzi foarte repede și își pierde proprietățile. Asta înseamnă că nu o să mai ai frânare eficientă, accelerare eficientă și ținută de drum, comportament în viraj”, a spus Danny Ungur în intervul acordat Gabrielei Buruian.

Pilotul de raliuri mai spune că micile detalii sunt importante pentru că pot salva vieți.

„Multă lume pleacă la drum fără o noțiune minimă despre mașina pe care o conduce. O simplă presiune în cauciuc diferă de la o persoană sau cinci persoane plus bagaje în mașina. Este important să știm toate aceste detalii care până la urmă duc la un comportament corect al mașinii în timpul deplasării”, a precizat Danny Ungur.

Interviul integral cu Danny Ungur poate fi ascultat aici: