Italia și Polonia ar putea lucra împreună pentru a „reforma” Europa

Vicepremierul italian şi ministrul de Interne Matteo Salvini a declarat că își dorește ca Italia și Polonia să lucreze împreună pentru a reforma Europa. Acesta încearcă să formeze o alianță eurosceptică înainte de alegerile europarlamentare din mai.

„Polonia și Italia vor face parte din noua <Primăvară europeană>, renașterea valorilor europene”, a declarat Matteo Salvini în cadrul unei conferințe de presă cu ministrul polonez de Interne, Joachim Brudzinski, relatează Reuters, preluat de Mediafax.

Întâlnirea a fost inițiată Brudzinski, care a informat că cei doi au discutat despre migrație și securitatea frontierelor Uniunii Europene. Salvini a declarat că au discutat despre cooperarea Italiei și Poloniei în formarea unui „nou continent”.

„Europa care se va forma în luna iunie (după alegerile europarlamentare din mai) ne va conduce pe toți, față de cea care există azi și este condusă de birocrați”, a declarat Salvini.

Salvini, liderul partidului italian Liga, a criticat în repetate rânduri Uniunea Europeană și consideră că alegerile din luna mai sunt vitale pentru crearea unui Bloc „reformat” care poate repara instituțiile de la Bruxelles din interior.

Vicepremierul a indicat de asemenea că ar putea candida pentru președinția Comisiei Europene. „Cineva a trădat visul european. Vom face o nouă comunitate europeană, bazată pe respect, muncă, egalitate și evoluție”, declara Salvini în luna decembrie.

Sursa foto: Facebook/salviniofficial