Jumătate din încasările din industria muzicală la nivel mondial sunt generate de serviciile de streaming

Serviciile de streaming generează aproape jumătate din încasările din industria muzicală globală. Cel mai bine vândut cântăreț al anului 2018 a fost Drake.

Încasările din serviciile de streaming au crescut cu 34% și echivalează în prezent cu 47% din totalul mondial, se arată într-un raport făcut public de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), informează agenția Reuters, citată de Mediafax. Mai mult, numărul abonamentelor plătite la serviciile de streaming a crescut cu 32,9%.

Potrivit raportului, la sfârșitul anului 2018, serviciile de streaming cu plată raportau 255 de milioane de utilizatori. În același timp, încasările din vânzările de muzică în format clasic au scăzut cu 10,1%, iar cele din descărcări online, cu 21,2%.

Cântărețul canadian Drake este cel mai bine vândut artist al anului 2018. Topul este completat de BTS, care e pe locul al doilea, apoi Ed Sheeran, Post Malone, Eminem, Queen, Imagine Dragons, Ariana Grande, Lady Gaga și Bruno Mars. Topul include vânzările de albume în formate fizic şi digital, vânzările de single-uri şi audițiile în streaming.

În ceea ce privește regiunile, America Latină a înregistrat cea mai mare creștere, pentru al patrulea an consecutiv, Brazilia și Mexic fiind în top.

Pe locul al doilea s-a situat Asia și Australasia. Ce mai mare creștere a fost înregistrată în Coreea de Sud.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: