La Cluj vor fi amplasate patru toalete publice de lux, care se spală singure. Primăria a plătit 50.000 de euro pentru fiecare

Patru toalete publice de lux care se spală singure și care semnalizează când se termină săpunul sau materialele de curățenie vor fi amplasate la Cluj-Napoca.

Cele patru toalete moderne au fost cumpărate de Primărie, în urma unei licitații. Valoarea totală a contractului a fost de 190.000 de euro. Achiziționarea toaletelor a fost făcută în baza unui proiect de bugetare participativă, declarat câștigător anul trecut.

Prima toaletă de acest fel va fi montată până la sfârșitul anului în Piața Mihai Viteazu, aflată într-un proces de modernizare. Celelalte trei vor fi amplasate în perioada următoare în alte zone din oraș, terenurile fiind în curs de racordare la utilităţi.

„Sunt toalete speciale, construcţii închise, este vorba de o capsulă din inox care permite accesul persoanelor cu dizabilităţi. Toaletele dispun de un sistem automat de igienizare completă, cu senzori. După ce un utilizator a folosit toaleta, aceasta se închide complet, se igienizează singură peste tot, astfel că următoarea persoană care intră va găsi un spaţiu complet igienizat. De asemenea, sistemul electronic al toaletei va semnala de fiecare dată când se termină consumabilele şi materialele de curăţenie”, a declarat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei, citată de Mediafax.

În Cluj-Napoca funcţionează, în prezent, opt toalete publice.

Sursa foto: bugetareparticipativa.ro

Ne poți asculta și aici: