Limp Bizkit și pianistul german Nils Frahm concertează la Cluj, la Electric Castel

Trupa de Nu Metal, Limp Bizkit completează lista headliner-ilor la cea de-a 7-a ediție Electric Castle.

Limp Bizkit

Nils Frahm, Chvrches, Sigma, Zomboy, Zeds Dead și Infected Mushroom sunt printre noile nume confirmate de organizatori.

Publicul Electric Castle are șansa să-l întâlnească pe Fred Durst, una dintre cele mai emblematice figuri rock ale momentului, odată cu confirmarea prezenței Limp Bizkit pe afișul viitoarei ediții Electric Castle, care are loc la Bonțida între 17 și 21 iulie.

Trupa americană Limp Bizkit are trei nominalizări la premiile Grammy și a vândut peste 40 milioane de albume.

Adeptă a stilului Nu Metal, Limp Bizkit a fost printre primele trupe care a reușit să combine două stiluri muzicale complet rupte până atunci, rock și rap, arată organizatorii.

Mai neconvențional ca oricând, line-up-ul de anul acesta îl propune pe Nils Frahm, pianistul și compozitorul german cu o abordare senzațională asupra muzicii clasice, în care aduce elemente de muzică electronică. Concertele lui sunt experiențe aproape hipnotice, spun organizatorii.

Nils Frahm

„E imposibil de rezistat virtuozității cu care acesta abordează două sau chiar trei claviaturi într-o singură linie muzicală. De aceea, nu este de mirare că Frahm este unul din puținii artiști ai genului ale cărui concerte sunt în permanență sold out”, se arată într-un comunicat de presă.

Trupa scoțiană de synth-pop Chvrches, concertează, de asemenea, la Bonțida. Trupa a debutat în 2011 ca un proiect de studio, cei trei membri ezitând o lungă perioadă să-și asume show-uri live. Odată debutul făcut, turneele lor sunt continue, iar trupa și-a câștigat o popularitate mondială atât prin muzică, cât și prin activismul constant în promovarea talentelor feminine din industria muzicală.

Chvrches

Controversatul Zomboy urcă și el pe scenă la ediția din acest an a Electric Castle. Având disciplina anilor în care a fost toboșarul unei trupe de metal, artistul britanic simte exact ritmul pe care fanii îl așteaptă și nu-i dezamăgește niciodată, spun organizatorii festivalului.

Zeds Dead, este o altă trupă care vine la festival. Membrii trupei mizează pe diversitatea stilurilor electro pe care le îmbină în muzica lor pentru a mulțumi miile de spectatori din marile festivaluri la care sunt invitați. Zeds Dead trăiesc, în prezent, unul din cele mai bune momente ale carierei lor, câștigându-și un statut privilegiat în rândul promotorilor stilului bass, conform organizatorilor festivalului.

Zeds Dead

Colaborările lor cu alți artiști îl includ și pe Jauz, alt nume confirmat pentru ediția aceasta a festivalului. Tânărul DJ din San Francisco este o adevărată figură cult în lumea bass, fanii săi, reuniți sub numele de „Sharksquad”, urmându-l peste tot în lume pentru a-i urmări show-urile eclectice.

Unii dintre cei mai bine vânduți artiști israelieni ai tuturor timpurilor, duo-ul Infected Mushroom, aduc în Electric Castle experiența celor care și‑au petrecut ultimii 20 de ani dezvoltând stilul psytrance pentru noi generații de tineri, fără ca asta să le afecteze publicul care îi admiră încă de la începutul anilor ‘90, au mai arătat organizatorii.

Infected Mushroom

Și Sigma revine după 3 ani în line-up-ul festivalului, timp în care a lucrat la cel de-al doilea album, ce va fi lansat chiar în această vară.

Gangs of Youth , o trupă de succes în Australia, poate fi descoperită la Electric Castle. Ultimele lor două albume au avut vânzări record în Austrașlia și le-au adus cele mai importante premii ale continentului.

Andy Barlow și Lou Rhodes, care formează de 21 de ani duoul Lamb urcă și ei pe principala scenă a festivalului.

Organizatorii anunță și o premieră în stilurile muzicale prezente la Electric Castle: Giggs este una dintre cele mai puternice voci ale grime, hip hop-ul născut în zona de sud a Londrei și rapid îmbrățișat de fani din întreaga lume. Succesul lui a deschis calea pentru mulți alți artiști de rap, Giggs fiind însă unul dintre puținii care nu a acceptat să adopte un stil mai comercial doar de dragul de a câștiga mai multă notorietate.

Pe scenele fstivalului vor mai urca Polo & Pan și două artiste americane puternice, The Black Madonna și TOKiMONSTA, cea din urmă fiind prima producătoare de origine asiatică care a primit o nominalizare la Grammy.

Ne poți asculta și aici: