Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Lucrările de lărgire a străzii Bună Ziua încep în vară. Vor fi trei benzi de circulație și piste de biciclete

Lucrările de lărgire și modernizare a străzii Bună Ziua vor începe în vară. Asta anunță autoritățile, în condițiile în care a fost finalizată procedura de licitație pentru relocarea utilităților, respectiv studiul de fezabilitate. 

Pe o distanță de mai bine de un kilometru, între intersecțiile cu Calea Turzii, respectiv strada Trifoiului, artera va avea o lățime de 16 metri. Vor fi amenajate 3 benzi de circulație, piste de biciclete pe ambele sensuri, trotuare și spațiu verde.

În primă fază vor fi efectuate exproprierile pentru care s-au alocat aproape 10 procente din valoarea totală a investiției, care este de aproximativ 19 milioane de lei, fără TVA.

„Nu mai este cazul să mai facem licitație, pentru că de această lucrare se ocupă RADP-ul. Din momentul în care noi vom avea autorizația de construire vom putea să trecem efectiv la realizarea lucrărilor. Eu cred că la începutul verii vom putea da drumul lucrărilor. Sunt stabilite și exproprierile și, așa cum am menționat de mai multe ori, nu trebuie să demolăm niciun fel de clădire și nu este afectat niciun tip de clădire pe acest amplasament de 16 metri”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea.  

Lucrările sunt necesare pentru că zona este extrem de aglomerată, iar indicele de trafic este mult depășit. Astfel, prin lărgirea străzii se va asigura o fluidizare a traficului.

Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai proiectului vor fi aprobați în ședința Consiliului Local de săptămâna viitoare.

Ovidiu Cornea

Te-ar mai putea interesa

X
X
X