Lucrările la podul de pe strada Porțelanului încep în câteva zile. Va fi construit un pod nou pentru traficul auto, iar cel vechi va deveni pietonal

Lucrările la podul de pe strada Porțelanului vor începe până la sfârșitul acestei luni, a anunțat viceprimarul Emese Oláh. Va fi construit un pod nou pentru traficul auto, iar cel vechi va fi utilizat doar de pietoni și de bicicliști.

Noul pod cu două benzi va fi construit la doi metri de cel existent și va fi destinat exclusiv traficului auto. Acesta va avea o lungime de 62 de metri și o lățime de 10,8 metri.

Podul existent va fi renovat și consolidat și va fi destinat pietonilor și bicicliștilor. Banda de biciclete va avea 3,44 metri, iar trotuarul va avea o lățime de 2,5 metri.

Podurile vor beneficia de sisteme de iluminare cu LED-uri. Valoarea investiției este de 5,7 milioane lei, iar lucrările trebuie finalizate în 12 luni. „În timpul lucrărilor pot apărea restricții de trafic sau circulația ar putea fi chiar închisă”, a spus Emese Oláh, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

Ea a anunțat și că lucrările de reabilitare ale podului de peste Someșul Mic, din zona străzii Fabricii, sunt în desfășurare. Pe ambele laturi ale podului cu patru benzi, trotuarul va fi renovat și vor fi montate corpuri de iluminat noi. Valoarea investiției este de 13,7 milioane lei. Lucrările au început în luna iulie a anului trecut și sunt estimate să dureze cel mult 16 luni.

Viceprimarul Emese Oláh a anunțat că planurile de renovare a podurilor Locomotivei și Garibaldi au fost finalizate, iar pentru cele de pe străzile Aurel Vlaicu și Traian Vuia sunt în pregătire studiile de fezabilitate.

Sursa foto: kolozsmegye.ro

Ne poți asculta și aici: