Ludovic Orban: „Obiectivul este să testăm 2.500 de persoane pe zi”

Premierul Ludovic Orban a spus, marți, că singurele teste concrete sunt cele PCR, iar testele rapide au o marjă de eroare de 20%. În România vor ajunge kituri pentru testarea a 100.000 de persoane suspecte de inecție cu Covid-19.

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre faptul că singurele teste valabile pentru depistarea coronavirusului sunt testele PCR, nu cele rapide, care au o marjă de eroare mare.

„Problema pe care o vom avea în perioada următoare e cu kiturile de testare. Văd mulţi care se pricep la coronavirus, ca şi la fotbal. Dar epidemiologii au spus că diagnosticarea trebuie făcută pe PCR, nu pe teste rapide, pentru că au marjă de eroare de 20%, care reprezintă un risc enorm. Înseamnă că noi am putea elibera cu certificat 20% din cei bolnavi. Pe lângă kiturile deja cumpărate am fost informat de UNIFARM că există un contract cert şi vom primi kituri pentru testarea a 100.000 de persoane”, a spus primul ministru, care a adăugat că obiectivul pe permen scurt să fie testați până la 2.500 de oameni pe zi.

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: