Luni începe BAC-ul de toamnă. În județul Cluj sunt cinci centre de examen și s-au luat toate măsurile de siguranță

Aproape 1.000 de candidați vor participa la a sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat în județul Cluj.

Aceștia vor susține probele în cinci centre de examinare, dintre care trei în Cluj-Napoca. Aproape 600 de candidați sunt din promoția actuală de absolvenți, iar restul provin din promoțiile anterioare.

La fel ca prima sesiune de Bacalureat, și cea de toamnă are loc în condiții speciale.

„Se respectă regulile de distanțare fizică, purtarea măștii, circuite de acces ale elevilor. Se va face triajul epidemiologic la intrare. Avem și elevi care au beneficiat de aprobări speciale. Sunt cei de la liceele pentru deficienți de vedere si deficienți de auz, care beneficiază de timp prelungit pentru redactarea lucrării, respectiv de un interpret mimico-gestual. Mai avem un candidat la șocala de la Pentitenciarul Gherla, care va susține examenul acolo, beneficiind de toate condițiile prevăzute în metodologie”, a declarat pentru EBS Radio Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar Cluj.

Cei mai mulți dintre candidații înscriși vor susține examenul la una sau cel mult două materii. Probele vor debuta luni, 24 august, cu examenul la limba și literatura română și se vor încheia în 1 septembrie.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: