Magia sărbătorilor de iarnă cuprinde de astăzi orașul

În această seară se deschide Târgul de Crăciun din Piața Unirii.

Vizitatorii vor fi introduși în atmosfera de sărbătoare de personaje inedite, cum ar fi un om de zăpadă din zaruri sau un joker.

Zeci de comercianți îi vor aștepta pe pofticioși cu turtă dulce și ciocolată caldă, dar și cu decorațiuni handmade, iar organizatorii au pregătit activitătăți pentru clujenii de toate vârstele. De altfel, anul acesta, evenimentul se desfășoară sub semnul jocului și al familiei.

„Ediția a treia este cu totul și cu totul specială pentru că suntem puși pe joacă. Tema acestei ediții este <<Familionul, familionul, hai la joc>>. Așa că pe lângă cele 89 de căsuțe cu bunătăți, o să găsiți în piața și foarte multe surprize. Avem un carusel, un iglu cu urși polari, avem o moară de mari dimensiuni, dar avem și niște butaforii tematice – avem un cal cu coarne de ren, o cutie de cadouri cu zâmbetul lui joker și niște cuburi foarte haioase. Ideea e că ne place să ne distrăm, ne place să fim diferiți și cred că de aceea este unul dintre cele mai frumoase târguri din Europa”, spune Mihai Oprean, directorul Târgului de Crăciun din Cluj-Napoca.

Târgul de Crăciun va debuta cu un recital de bucuim, astăzi, la ora 19.00. Ulterior, va fi aprins iluminatul festiv în Piața Unirii, iar pe scenă vor urca artiștii din Corul Filarmonicii de Stat Transilvania, dar și Horia Brenciu.

Sâmbătă, cei de la Beard Brothers îi așteaptă pe cei mici cu multe jocuri, povești „la gura sobei” și animație stradală.

Tot pentru cei mici a fost pregătit și un spectacol de teatru de păpuși, iar seara se va încheia cu un concert al trupei Subcarpați.

Copiii pot participa la diferite jocuri și duminică. Weekend-ul se încheie cu momente artistice oferite de Armonia Music și Oamenii Dimineții.

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca își așteaptă vizitatorii până în ultima zi din an.

 

Ioana Pîrlea

 

Ne poți asculta și aici: