Manchester United, FC Barcelona și Real Madrid, cele mai iubite echipe din lume

Formația pregătită de Jose Mourinho, Manchester United, este cea mai iubită echipă de fotbal din lume, potrivit unui top realizat de site-ul 90min.com.

Formația din Anglia are cei mai mulți suporteri din lume, 750 de milioane. Pe locul doi, cu 500 de milioane de fani, este campioana Spaniei, câștigătoare a patru Ligi ale Campionilor, FC Barcelona.

Rivala la titlu a catalanilor, Real Madrid, este pe locul al treilea, cu 310 milioane de suporteri. Plecarea lui Cristiano Ronaldo de pe Bernabeu pare să fi avut un efect negativ în numărul fanilor, fapt demonstrat și de popularitatea formației care l-a transferat pe starul portughez. Juventus a ajuns pe locul 6 în clasament, cu 110 milioane de iubitori.

Locurile patru și cinci sunt ocupate de formații din Premier League, Chelsea are 200 de milioane de suporteri, în timp ce Arsenal 142 de milioane.

Cel mai cunoscut club din Germania, Bayern Munchen, este singurul reprezentant din Bundesliga în clasamentul realizat de 90min.com. Bavarezii sunt pe locul șapte cu 100 milioane de fani.

Liverpool este a patra echipă a Angliei din topul cu cele mai iubite echipe cu 85 de milioane de iubitori.

Ultimele două poziții sunt ocupate de rivalele din Serie A, AC Milan și Inter Milano, cu 82 de milioane, respectiv 70 de milioane de fani, informează Mediafax.

Sursa foto: Facebook/Manchester United

Ne poți asculta și aici: