Marius Copil, după performanța de la Basel: Mă bucur că l-am avut pe Roger Federer ca adversar

Jucătorul de tenis Marius Copil a reușit o performanță la turneul de la Basel, Elveția, unde a ajuns până în finală, pe care a pierdut-o în fața lui Roger Federer.

Marius Copil a transmis pe Facebook că a trăit fiecare punct din finala jucată împotriva elvețianului Roger Federer. „Sper să fie doar începutul unui nou drum pentru mine. Un drum pe care mi l-am dorit și pentru care am muncit atât de mult. Am trăit fiecare punct din finală în fața lui Federer și mă bucur că l-am avut ca adversar. Am învățat foarte multe din această experiență. Sunt norocos să am o echipă foarte bună alături de mine cu ajutorul căreia progresez în fiecare zi. Le mulțumesc tuturor celor care au venit la Basel să mă susțină și celor care au trăit toate emoțiile în fața televizorului. Vă mulțumesc pentru miile de mesaje frumoase!”, a scris Marius Copil pe Facebook, potrivit Mediafax.

Arădeanul, locul 93 ATP, venit din calificări, a reușit meciurile carierei la turneul de la Basel, după ce a scos din competiție doi jucători de tenis din Top 10 ATP, Marin Cilic și Alexander Zverev, iar în finală i-a ținut piept cu un joc ofensiv lui Roger Federer, fost lider mondial, actaulmente locul 3 ATP.

De altfel, elvețianul a elogiat prestația românului. „Felicitări, Marius! Îţi doresc să joci la fel de bine şi în sezonul următor. Jocul tău merită să fie răsplătit cu rezultate bune”, a spus marele tenisman, imediat după câștigarea celui de-al 9 -lea trofeu la Basel și al 99-lea titlu din carieră.

Românul va urca în top 60 ATP, în urma acestei performanțe de excepție.

Sursa foto: Facebook/Marius Copil

Ne poți asculta și aici: