Miliardarii ruși se pricep cel mai bine să facă bani

Miliardarii ruși se dovedesc a fi cei mai buni din lume atunci când este vorba de făcut bani, arată statisticile consultate de Bloomberg.

Cei mai bogați 10 ruși și-au sporit averile în ultimul an cu 10,8%, cel mai mare procent în comparație cu oamenii de afaceri din alte țări, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires.

Mogulii energiei ruse Leonid Mikhelson, Ghenadi Timchenko și Vagit Alekperov au înregistrat cele mai mari creșteri în topulul 10 din Rusia, determinate de creșterea prețurilor petrolului, informează Mediafax. Alekperov, în vârstă de 68 de ani, este președintele și cel mai mare acționar al Lukoil, care produce aproximativ 2% din petrolul mondial. Mikhelson, în vârstă de 63 de ani, și Timchenko, în vârstă de 65 de ani, controlează cel mai mare producător de gaze naturale din Rusia, Novatek.

Pe locul doi în topul miliardarilor care și-au sporit averile sunt americanii, care au înregistrat o creștere de 7,5%, și britanicii, ale căror averi au crescut cu 3,4%.

Miliardarii din China sunt cei mai slabi performeri, pentru că 10 cei mai bogați chinezi au pierdut 27% din averi în acest an, în principal din cauza evoluțiilor din sectorul tehnologic și în domeniul imobiliar.

La capitolul scăderi mai punctează miliardarii din Franța (-0,9%), Suedia (-4,6%), Elveția (-5,4%), India (-6%), Canada (-8,3%), Brazilia (-12%), Hong Kong (-13,4%) și Germania (-14,8%).

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: