Muzeul Farmaciei intră în reparații și ar putea fi extins. Specialiștii vor face și săpături arheologice

Încep reparațiile la Casa Hintz, clădirea din centrul Clujului care găzduiește Muzeul Farmaciei din Cluj, unul din cele mai apreciate muzee din oraș.

Pregătirea șantierului a demarat în toamnă, dar lucrările efective vor începe în cursul acestei luni. Reabilitarea clădirii va dura aproximativ doi ani după care muzeul se va redeschide, în același amplasament.

Modul în care va fi expusă colecția de istorie a farmaciei, se va schimba și el, spune directorul Muzeului de Istorie a Transilvaniei, Felix Marcu.

„Cu siguranță Muzeul Farmaciei sau colecția rămâne în aceeași clădire. Probabil că o să ne extindem și în beciurile clădirii, într-o combinație mai fericită decât cea de până acum, cu alte instituții culturale. O să fie îmbunătățită expoziția și expunerea pieselor, la standarde moderne, să fie și o expoziție interactiă”, a declarat pentru EBS Radio Felix Marcu.

În paralel cu șantierul, specialiștii Muzeului de Istorie vor face săpături arheologice pentru a afla mai multe despre istoricul clădirii, una din cele mai vechi din Cluj.

Casa Hintz, clădirea care găzduiește Muzeul Farmaciei, a fost construită în secolul al XVI-lea. Aici a funcționat și cea mai veche farmacie a orașului. Colecția care numără câteva mii de piese a fost realizată începând după anul 1900, și a devenit muzeu al Farmaciei de la jumătatea secolului trecut.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: