Noi investiții în educație, la Cluj

Mai multe unități de învățământ din Cluj-Napoca vor fi modernizate și transformate în clădiri eficiente energetic, cu bani europeni. Este vorba despre patru școli și licee clujene, care vor dispune de săli de clasă, laboratoare, dar și dotări și sisteme de utilități noi. Valoarea totală a proiectelor depășește 100 de milioane de lei.

Printr-un proiect de aproape 20 de milioane de lei, clădirea Colegiului Ana Aslan va fi transformată în una verde. Peste 520 de elevi vor învăța într-o clădire complet modernizată și dotată cu un sistem automat de gestionare a energiei consumate. De asemenea, școala își va extinde spațiile de învățământ și va avea o sală de sport complet nouă.

Primăria clujeană a lansat recent licitația pentru realizarea unui corp complet nou de clădire și modernizarea celui în care învață elevii de gimnaziu de la Liceul Onisifor Ghibu, din cartierul Grigorescu. Investițiile, de care vor beneficia 780 de elevi, ajung la aproape 30 de milioane de lei.

Și clădirea școlii gimnaziale Nicolae Iorga din cartierul Iris va fi modernizată cu 25 de milioane de lei, o parte bani europeni, și transformată într-una eficientă energetic. Va fi construit de asemenea un imobil nou, iar numărul total al elevilor care vor învăța în școală va crește la 450.

Și cei aproximativ 400 de elevi din ciclul gimnazial de la Seminarul Ortodox vor învăța într-un imobil complet modernizat, reabilitat termic și dotat cu echipamente noi și vor beneficia și de o sală de sport modernă. Investiția, aprobată în ultima ședință a Consiliului Local, ajunge la peste 21 de milioane de lei, dintre care 13 milioane bani europeni.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: