Noi suprafețe de păduri virgine vor fi cartate și înregistrate în România

Ministerul Apelor și Pădurilor a semnat luni un protocol cu World Wide Fund România pentru protejarea pădurilor virgine.

Ioan Deneș, ministrul Apelor, a semnat un protocol de colaborare cu Asociaţia WWF Programul Dunăre Carpaţi România, pentru identificarea, cartarea și înscrierea în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine din România a noi suprafețe de păduri.

Astfel, proiectul prevede consultări cu Gărzile forestiere, pentru analizarea datelor existente privind potențialele păduri virgine și cvasivirgine din România.

„Acest protocol poate deschide o nouă eră în ceea ce privește protejarea naturii din România. Pădurile virgine și cvasivirgine constituie o comoară de care noi trebuie să ne îngrijim și pe care trebuie să o transmitem urmașilor noștri”, a spus ministrul Ioan Deneș.

Suprafețele de pădure înscrise în Catalogul naţional al pădurilor virgine și cvasivirgine din România, pe baza datelor existente, vor fi transpuse în format GIS (Centre for Geographical Information Systems) de Asociația WWF România.

„Dacă până în 2011 pădurile virgine nu erau cunoscute, ba din contră, ignorate de toată lumea, astăzi putem spune că s-a înțeles valoarea lor și ne putem implica real pentru a le proteja, pentru noi și generațiile viitoare”, a declarat Radu Melu, manager național Departament Păduri, la WWF România.

Sursa foto: WWF Romania