Numărul cazurilor noi de Covid-19 scade ușor în România. Procentul celor vindecați se apropie de 60%

16.437 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 au fost diagnosticate până acum la noi în țară. 9.370 dintre bolnavii internați în spitale s-au vindecat.

Potrivit ultimei informări a Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost diagnosticate 190 de cazuri noi de Covid-19, mai puține decât în urmă cu o zi.

Un număr de 1.056 de persoane infectate cu noul coronavirus, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 219 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.441 de persoane. Alte 14.791 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 294.601 teste.

Începând de astăzi, România a trecut de la starea de urgență la cea de alertă, iar o serie de măsuri au fost relaxate. Care sunt măsurile care trebuie respectate în continuare, aflați aici.

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: