Numeroase concerte simfonice și recitaluri instrumentale, în programul Festivalului Mozart

Opt zile de concerte îi așteaptă pe clujenii iubitori de muzică clasică în cadrul ediției din acest an a Festivalului Mozart.

Concursul tradițional de interpretare din cadrul festivalului va avea, în premieră, un statut internațional și va fi dedicat tinerilor pianiști. Festivalul Mozart include și în acest an două concerte simfonice, numeroase recitaluri instrumentale susținute de artiști români și străini, dar și proiecția filmului Amadeus. La Cluj există încă public numeros interesat de muzica clasică în general și de creația lui Mozart în special, spune Silvia Sbârciu, coordonatoarea festivalului.

De câteva ediții încoace încercăm să dăm câte un titlu fiecărui concert în parte, pentru ca publicul să poată să se conecteze la o idee. Primul concert se numește în acest an „Mozart la Paris”. Va veni un pianist celebru de la Paris, Denis Pascal, care va interpreta concertul în La major 488, dar vor fi cele două simfonii scrise la Paris, 31 și 32 și va fi o lucrare de Jacques Ibert. Am spus că e (în festival, n.red.) mostly Mozart, sunt și lucrări conexe, idei în jurul lui Mozart, în ceea ce privește repertoriul.

Primul concert din cadrul Festivalului Mozart va avea loc vineri, de la ora 19.00, în sala Colegiului Academic al UBB. Evenimentul a ajuns la cea de-a 29-a ediție și este organizat de Societatea Română Mozart, în colaborare cu Academia de Muzică Gheorghe Dima.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: https://www.facebook.com/societatearomanamozart/

 

Ne poți asculta și aici: