Parcarea se poate plăti la Cluj și cu telefonul mobil

Șoferii au la dispoziție, de marți, o nouă modalitate de plată a parcărilor din zona centrală și ultracentrală a orașului, prin utilizarea telefonului mobil.

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

 

Conducătorii auto pot utiliza aplicația ParkingPay, disponibilă în sistemele de operare Android și iOS. După ce o instalează, utilizatorul trebuie să își creeze un cont, să introducă datele pentru facturare, datele mașinii și ale cardului bancar. În momentul achitării taxei de parcare prin intermediul aplicației nu se percep comisioane. Suma de 1 leu care este solicitată în momentul introducerii datelor cardului bancar este modalitatea de verificare a validității acestuia, banii fiind returnați ulterior.

Astfel, șoferii clujeni nu mai trebuie să se deplaseze până la aparatele de taxare pentru a plăti parcarea. ParkingPay permite plata parcărilor aflate în zona 1 (1254 locuri de parcare) și zona 2 (3099 locuri de parcare) ale orașului.

În momentul parcării, utilizatorul apasă butonul „Parchează” și alege intervalul de timp pentru care va fi facturată parcarea. Aplicația va trimite automat o notificare de atenționare cu câteva minute înainte de expirarea duratei de timp pentru care s-a achitat parcarea – în funcție de preferințele utilizatorului acest interval se poate modifica.

Pe lângă această modalitate de plată, șoferii clujeni pot efectua plata parcării astfel: cu bancnote, monede sau plata cu cardul la parcometrele stradale, plata prin sms sau prin tichete de parcare răzuibile.

 

Ne poți asculta și aici: