O rochie de mireasă unicat, de 10 kilograme, care costă 10.000 de euro, a fost expusă în premieră la Cluj-Napoca

O rochie de mireasă unicat, care cântărește 10 kilograme și este brodată manual cu mii de perle și cristale, a fost expusă, în weekend, la Cluj-Napoca, în premieră în România, la un târg de nunți.

Designerul Laura Maxim din Maramureș, creatoarea rochiei de mireasă unicat, spune că pentru realizarea acesteia a lucrat o echipă de patru-cinci persoane timp de patru luni, care au cusut de mână fiecare perlă și cristal.

„Am expus pentru prima oară în România în cadrul târgului o rochie de mireasă unicat, în stil libanez, care cântăreşte în jur de 10 kilograme și este brodată cu mii de perle şi cristale, toate cusute manual. Fiecare perluță și cristale de diferite mărimi au fost cusute de către o echipă de patru – cinci persoane timp de patru luni. Ar fi o apariție spectaculoasă pentru orice mireasă, rochia fiind atipică, în culorile auriu cu alb. Rochia, care are și o trenă cu o lungime de doi metri dar și un voal, de asemenea brodat cu perle și cristale, costă 10.000 de euro și este realizată numai la comandă, după specificațiile viitoarei mirese”, a declarat Laura Maxim, citată de Mediafax.

De asemenea, tot în cadrul târgului „Nuntă la Palat” a fost expus și un sacou de mire unicat din lână, cu broderie manuală și pietre semiprețioase cusute de mână, care costă 10.000 de lei. „Ținuta are și pantaloni negri, dar am pus accent pe sacou”, a afirmat Elena Popa, consilier vestimentar.

Ediția de primăvară a târgului „Nuntă la Palat” s-a desfășurat în weekend la Muzeul de Artă, fostul Palat Banffy din Cluj-Napoca. La târg au participat peste 40 de expozanți.

Sursa foto: Facebook/Laura Maxim

Ne poți asculta și aici: