Oferte de angajare în IT la Cluj: companiile oferă masaj la locul de muncă sau excursii

Companiile care participă în aceste zile la Târgul de Cariere în IT oferă salarii cuprinse între 500 și 4.000 de euro, dar și bonusuri, precum masaj la locul de muncă sau excursii.

La Târgul de Cariere în IT, care se desfășoară astăzi și mâine la Sala Polivalentă din Cluj, participă peste 60 de firme din domeniu, care oferă peste 2.000 de joburi. Firmele oferă posturi pentru entry-level, dar și pentru mid-level sau senior, limbajele de programare căutate fiind Java, PHP. De asemenea, se caută și dezvoltatori pentru sistemele de operare IOS și Android. „Sunt companii care oferă salarii cuprinse, în medie, între 500 și 1500 de euro, în funcție de experiență. Estimăm că în jur de 5.000 de persoane vor trece pragul Târgului de Cariere în IT”, a declarat Alina Agafiței, PR Manager al Târgului de Cariere, citată de Mediafax.

„O persoană care a terminat o facultate tehnică și vine la un interviu, nu discută să se angajeze sub un salariu de 500 de euro net. Astfel de salarii se pot oferi, mai ales celor care vorbesc și o limbă străină, oamenii vin pregătiți să ceară. Iar un angajat cu experiență, la nivel senior, poate ajunge până la 4.000 de euro. De asemenea, se oferă de către companii și bonusuri, avem o platformă de beneficii flexibile, iar angajații își pot alege de la cursuri de perfecționare și cumpărarea de cărți de specialitate, până la excursii sau masaj la locul de muncă”, a precizat Raluca Vârtopean, reprezentanta unei companii care recrutează angajați din IT.

O altă companie pune la dispoziția tinerilor dezvoltatori locuri de muncă în special pentru limbajul de programare Java, dar și internship-uri pentru studenți. „Avem și o platformă unde tinerii își pot crea un profil și pot avea acces la toate ofertele de job-urile și programele de internship existente, fără a mai fi nevoie să mai trimită CV-uri. Un junior developer poate începe de la un salariu de 400 de euro”, a spus Cristina Galbici, reprezentant al companiei.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca funcționează 1.400 de firme în domeniul IT care au peste 20.000 de angajați.

Foto: Alexandra Ogruțan

Ne poți asculta și aici: