Opera din Cluj deschide noua stagiune cu trei spectacole de excepție, în aer liber

Melomanii sunt invitați la trei spectacole în aer liber, care vor deschide stagiunea 2018-2019 a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Trei spectacole de excepție vor deschide stagiunea 2018-2019 a Operei Române din Cluj

„La Operă”, concertul devenit deja tradițional și care marchează deschiderea unei noi stagiuni a Operei Naționale Române Cluj-Napoca, „Elixirul Dragostei” și „Turandot” sunt cele trei spectacole care vor fi montate în aer liber. Intrarea la toate cele trei spectacole este gratuită.

Spectacolul „La Operă”, care va avea loc în data de 1 septembrie în Piața Avram Iancu, de la ora 20.00, va anunța, ca și în anii trecuți, câteva dintre principalele titluri operistice planificate pentru acest an prin momente orchestrale, solistice, de ansamblu sau corale. Deschiderea sezonului liric din acest va aduce, în plus, și arii celebre, cum ar fi Io son l’umile ancella din Adriana Lecouvreur de Francesco Cilea, Casta Diva din Norma de Bellini, Vesti la giubba din I Pagliacci de Ruggero Leoncavallo – creații neregăsite în repertoriul curent al Operei din Cluj-Napoca.

Potrivit reprezentanților Operei Române din Cluj-Napoca, nu vor lipsi nici esențele românești, concertul din Piața Avram Iancu fiind încheiat de animatul duet Nu-i bai din opereta Lăsați-mă să cânt a lui Gherase Dendrino și de o Suită pentru taragot și orchestră.

Pe lângă acest spectacol, „Opera Aperta” îi așteaptă pe clujeni cu alte două reprezentații de excepție. Astfel, duminică, 2 septembrie, de la ora 20.00, în Piața Unirii va fi pusă în scenă opera „Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti, iar marți, 4 septembrie, tot în Piața Unirii, de la aceeași oră melomanii sunt invitați la spectacolul „Turandot” de Giacomo Puccini.

Sursa foto: Opera Națională Română Cluj-Napoca/ Nicu Cherciu