Orașul Huedin și încă cinci comune din Cluj intră în scenariul roșu. Masca de protecție devine obligatorie pe stradă

Începând de miercuri, locuitorii din Huedin, dar și din comunele Apahida, Baciu, Borșa, Chinteni și Jichișu de Jos vor trebui să poarte mască de protecție în toate spațiile publice deschise.

Masca devine obligatorie și la Huedin în spațiile publice deschise.

 

Măsura luată astăzi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj este valabilă 14 zile de la data intrîrii în vigoare, respectiv miercuri, 28 octombrie, ora 00.00.

Astfel, se instituie obligația purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Amenzile pentru cei care nu se conformează sunt cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și concerte este interzisă. De asemenea, activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor, în interior, este interzisă. Restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, este permisă doar pentru persoanele cazate acolo.

Restaurantele și cafenelele vor putea preparara hrană și comercializa produse alimentare și băuturi alcoolice și nealcoolice pe terase sau în sistem de livrare la domiciliu.

De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Tot de miercuri, grădinițele și școlile din aceste localități vor trece la învățământul online.

 

Ne poți asculta și aici: