„Pădurea Unor inimi româneşti”, acțiune de împădurire demarată de fanii Universității Cluj

Suporterii Universității Cluj din peluza Șepcilor Roșii au lansat o acțiune de împădurire numită „Pădurea Unor inimi româneşti”. Prima etapă a proiectului se derulează duminică, de la ora 10.00.

În prima etapă, care are ca termen de finalizare luna aprilie 2019, vizează plantarea a 12.000 de puieți din șapte specii diferite de arbori și arbuști. „Suprafaţa destinată împăduririi este de 1,2 ha sub forma unui hexagon cu circumferinţa de 460 m, care va încadra o inimă cu circumferinţa de 288 m, iar în mijlocul inimii va fi simbolul cu o lungime de 100 m”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca şi al Asociaţiei Inima Ardealului. Proiectul are loc în anul în care Universitatea Cluj împlinește 100 de ani de existență. „În anul Centenarului dorim să onorăm moştenirea primită, printr-un proiect care să dăinuie pentru încă un secol în inimile generaţiilor viitoare”, mai spun organizatorii.

Ne poți asculta și aici: