Panourile publicitare de mari dimensiuni dispar din Piața Mihai Viteazu. Care sunt noile prețuri pentru panouri pe metru pătrat pe zi

Până la 1 decembrie, afișele publicitare de mari dimensiuni de pe unele clădiri din Piața Mihai Viteazu vor dispărea.

Panourile publicitare vor dispărea după ce lucrările la piața Mihai Viteazu și la statuia domnitorului se vor finaliza.

Consilierii locali clujeni au aprobat astăzi închirierea terenurilor aferente panourilor publicitare din oraș, prin licitație publică, pe un termen de 5 ani. Din lista cu străzile propuse pentru panotaj sunt excluse zone exceptate deja prin Regulamentul de autorizare a mijloacelor publicitare aprobat în luna martie. Contractele existente deja vor înceta la 1 decembrie, a explicat primarul Emil Boc.

Consilierul PSD Dan Morar a reclamat faptul că în anexa Hotărârii de astăzi figurau pentru scoaterea la licitație, în vederea amplasării de panouri publicitare și zone exceptate de Regulamentul aprobat în luna martie. În cele din urmă propunerea s-a concretizat într-un amendament prin care vor fi excluse de la licitație panourile care fac parte din Zona de publicitate restrânsă – ZPR 1 și ZPL 2, conform Regulamentul de publicitate aprobat în luna martie, corelat cu prevederile Planului Urbanistic General.

„Știu că este interzis afișajul pe suprafețe vitrate. Mai există câteva locații, Piața Mihai Viteazu și zone limitrofe unde în continuare există aceste afișaje. Primăria s-a angajat să demareze o procedură de notificare. Există contracte care trec de anul acesta?”, a întrebat consilierul Dan Morar.

„Toate se încheie și niciunul nu va depăși data de 1 decembrie, data de finalizare a statuii și întregii piețe va fi 1 noiembrie vă asigur că odată cu darea în folosință a statuii niciun contract nu va mai fi în valabilitate și niciun mash sau de altă natură nu va mai fi în Piața Mihai Viteazu. Recunosc că m-a interesat tot ce înseamnă Republica pentru că nu poți să ai o statuie atât de importantă a orașului și în spate să ai reclamă de altă natură și am verificat ca niciun contract să nu fie extins și asociațiile de proprietari somate, sub rezerva unor sancțiuni drastice”, a venit și răspunsul primarului Emil Boc.

Potrivit hotărârii, prețurile de scoatere la licitație sunt cuprinse între 100 și 155 de lei pe metru pătrat pe zi. Tariful va fi adaptat în funcție de dimensiunile efective ale panourilor. Conform Regulamentului de publicitate, dimensiunile propuse pentru panouri sunt: 1,20×1,80 m, 3,20×2,40 m, 3 x 2 m.

Conținutul hotărârii aprobate azi îl puteți consulta AICI.

Regulamentul de autorizare a mijloacelor publicitare aprobat în luna martie a acestui an îl puteți vedea AICI.

Text și foto: Ovidiu Cornea

Te-ar mai putea interesa

X
X
X