Patru jucători de la echipa de rugby a Universității Cluj se află în stagiul de pregătire al naționalei de tineret

Patru jucători ai echipei de rugby a Universității Cluj, Claudiu Grad, Andrei Mihalache, Darius Plăcintar și Vlad Bocăneț, se află în stagiul de pregătire al naționalei de tineret de la Snagov.

Naționala de rugby sub 20 de ani a României se pregătește, la Snagov, pentru participarea la Campionatul European, care se va disputa, în perioada 27 martie-8 aprilie, în Coimbra, Portugalia.

„Este un stagiu în care vom avea și câțiva jucători noi, pe care nu i-am mai avut alături de noi până acum. În acest cantonament obiectivul este să punem la punct absolut toate detaliile legate de meci, atât pe apărare, cât și pe atac. Dorim să avem două meciuri de pregătire, ca să vedem exact cum răspund jucătorii în condițiile de meci, hotărârile pe care le iau sub presiune, în plus am gândit cele două partide să le jucam la distanța de trei zile pentru a repeta practic programul de la Campionatul European. Doar așa putem vedea cât de repede se pot recupera jucătorii, cum rezistă fizic în a duce două meciuri în trei zile. Este important să avem aceste partide, cu atât mai mult cu cât vom debuta împotriva Spaniei și știm rezultatul care a fost în decembrie”, a declarat Horea Himpea, antrenorul lotului național, pentru site-ul Federației Române de Rugby.

Sursa foto: Facebook/Rugby U Oficial

X
X
X