Persoanele fără studii sau cu studii primare reprezintă o resursă, în contextul crizei de personal de la Cluj

O treime dintre șomerii din județul Cluj au doar patru clase sau nu au deloc studii. Însă există domenii în care aceste persoane se pot angaja.

200 de locuri de muncă sunt disponibile la Cluj pentru muncitorii necalificați.

Asta arată datele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, potrivit cărora, din cei peste 4.800 de șomeri din județ, peste 700 au absolvit doar patru clase, în vreme ce aproape 900, sunt fără studii.

Există domenii în care aceste persoane se pot angaja, mai ales în contextul crizei de personal de pe piața clujeană, spune Ciprian Boșca, purtătorul de cuvânt al AJOFM Cluj

„Și persoanele fără studii sau cu studii primare sunt o resursă, având în vedere că avem cerințe de muncitori necalificați și în construcții, și pe confecții, și în industrie. Fiecare angajator are persoane cu care a discutat și pe care le-a chemat la interviu. Se concretizează aceste întâlniri pe care le organizăm, inclusiv bursele pentru ocuparea forței de muncă, la care punem față în față angajatorii și persoane care caută un loc de muncă. Avem și programe de ucenicie, prin care îi formăm la locul de muncă, pe care pot să le acceseze în funcție de nivelul de pregătire”, a declarat pentru EBS Radio, Ciprian Boșca.

Din cele 2.000 de joburi disponibile în județul Cluj, peste 200 sunt pentru muncitori necalificați. Rata șomajului la Cluj este una din cele mai scăzute din țară, 1,32%, in timp ce, la nivel național, aceasta este de 3,33.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: