Peste 1.200 de cadre didactice susțin examenul de titlarizare la Cluj. În județ sunt doar câteva zeci de posturi pe perioadă nedeterminată

Peste 1.200 de cadre didactice susțin astăzi exemenul de titularizare. În Cluj sunt doar câteva zeci de posturi disponibile pe perioadă nedeterminată.

Cei mai mulți candidați vor să ocupe posturi de educatori sau învățători, pentru care este și cea mai mare nevoie.

„Sunt peste 1.200 de candidați înscriși. Sunt foarte puține posturi titularizabile, dar sunt peste 1.000 de posturi pe perioadă determinată de timp. Deci putem spune că avem o concurență foarte mare în unele locuri pentru posturile titularizabile, fiind mai multe posturi în zona învățători și educatori. Dacă la copii spunem că dascălii trebuie să îi pregătească, aici e altfel: dascălii trebuie să se pregătească pentru a ajunge în top și s-a dovedit anii trecuți că rezultatele obținute de profesorii clujeni au fost bune, chiar foarte bune”, a precizat șeful Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Valentin Cuibus.

Proba scrisă a concursului național pentru ocuparea posturilor didactice se desfășoară astăzi, 17 iulie, iar rezultatele vor fi afișate în 23 iulie. Pentru a se titulariza, respectiv pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția de la clasă.

Iar pentru a deveni suplinitor, respectiv pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5, atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

Ioana Pîrlea

X
X
X