Peste 1.700 de liceeni s-au înscris la Concursul Mate-Info UBB. Nota obținută o poate înlocui pe cea de la proba scrisă a admiterii

Peste 1.700 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a din toată țara vor participa la cea de-a şaptea ediţie a Concursului Mate-Info UBB.

Concursul organizat de Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai se adresează elevilor de liceu care își doresc o evaluare în vederea admiterii la facultate. Mai mult vine în întâmpinarea celor care doresc să urmeze cursurile acestei facultăţi, având în vedere că le oferă acestora ocazia de a se acomoda cu probele de concurs și, mai mult, posibilitatea de a înlocui examenul de admitere.

Potrivit reprezentanților UBB Cluj, nota obţinută la Concursul Mate-Info poate fi folosită, la cererea candidaților, ca notă la proba scrisă la admiterea la Facultatea de Matematică şi Informatică a UBB, cu condiția ca ea să fie mai mare de 6.

Cel mai important este faptul că primii şase candidaţi de clasa a XII-a de la fiecare disciplină, respectiv Matematică sau Informatică, pot fi declarați admişi, cu nota 10, la Facultatea de profil a universității clujene.

În cazul în care nota obţinută la concurs nu este cea dorită, candidaţii pot participa la concursul de admitere din luna iulie.

Potrivit organizatorilor, concursul îi ajută pe elevi, având în vedere că aceștia sunt nevoiți să treacă și prin emoțiile examenului de Bacalaureat, înainte de admiterea la facultate.

La Concursul Mate-Info UBB 2019 s-au înscris deja peste 1.700 de candidaţi din toată țara. Acesta are loc sâmbătă, 6 aprilie 2019, începând cu ora 9.00.

Sursa foto: Facebook/ UBB

Te-ar mai putea interesa

X
X
X