Peste 10.000 de cazuri de coronavirus în România

10.096 de cazuri de coronavirus au fost confirmate, până astăzi, în România. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost raportate 386 de noi îmbolnăviri.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.478 au fost declarate vindecate și au fost externate. Din nefericire, la nivel național s-au înregistrat până acum 541 de decese. Unul dintre acestea, anunțat astăzi, este al unei femei de 81 de ani din județul Cluj, care suferea și de insuficiență cardiacă congestivă. În total, în Cluj au fost înregistrate opt decese până acum, dintre care patru ale unor persoane cu domiciliul în județ.

Cele mai multe cazuri de coronavirus sunt în județele Suceava, Arad și Hunedoara, respectiv în municipiul București. În Cluj au fost confirmate pozitiv 278 de persoane, dintre care 171 sunt din județ și internate în spitalele dedicate din Cluj-Napoca.

În ultimele 24 de ore, oamenii legii au aplicat 126 de sancțiuni, în valoare de 190.880 de lei, majoritatea pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației.

În prezent, în județul Cluj, 183 de persoane sunt în carantină, iar 423 se află în autoizolare la domiciliu. Pe parcursul zilei de ieri, au fost distribuite materiale de protecție către patru unități spitalicești constând în 640 măști FFP2/FFP3, 400 de combinezoane de protecție biologică și 24 l dezinfectant.

 

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/

 

Ne poți asculta și aici: