Peste 300 de noi cazuri de coronavirus în România. Crește bilanțul îmbolnăvirilor la Cluj

320 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost înregistrate în România, potrivit datelor comunicate joi, 18 iunie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, până acum, peste 23.000 de persoane din toată țara s-au infectat de la debutul pandemiei. Dintre acestea, însă, peste 16.300 s-au vindecat deja și au fost externate. În tot acest timp, au fost înregistrate și 1.473 de decese.

În spitalele clujene, numărul cazurilor noi este în creștere. 66 de persoane sunt internate în spitalele dedicate din Cluj-Napoca, între care 47 sunt din județ. Până acum au fost vindecați și externați 568 de bolnavi, dintre care 452 clujeni, însă au fost înregistrate, în total, și 28 de decese.

Analiza cazurilor confirmate COVID-19 în intervalul 8-14 iunie

Cazurile de coronavirus au înregistrat, în intervalul 8-14 iunie, cea mai mare creștere din ultimele trei săptămâni, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Dintre cele 22.160 de îmbolnăviri analizate până în 14 iunie, cel mai mare procent era în cazul persoanelor de sex masculin, iar vârsta medie a celor infectați era de 48 de ani.

Pe de altă parte, numărul vindecărilor a depășit 70 la sută săptămâna trecută. De asemenea, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, 93,3% dintre decese aveau comorbidităţi asociate, iar 76,6% erau înregistrate la persoane de peste 60 de ani.

 

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/

 

Ne poți asculta și aici: