Pink, prima artistă internațională distinsă cu premiul de excelență la BRIT Awards

Cântăreața americană Pink va primi premiul pentru contribuția remarcabilă la dezvoltarea muzicii la ediția de anul acesta a galei BRIT Awards, trofeele industriei muzicale britanice.

Cântăreața americană devine astfel primul artist internațional care primește prestigiosul premiu și se alătură astfel unor muzicieni sau trupe ca David Bowie, Elton John, Queen sau Spice Girls, relatează Mediafax.

Alecia Beth Moore, care a luat numele de scenă Pink, s-a lansat pe scena muzicală în 2000, prezentându-se ca o artistă „antidot” pentru tiparul „fetei din vecini” adoptat de pe atunci tinerele cântăreţe Britney Spears şi Christina Aguilera.

De-a lungul carierei, Pink a vândut peste 40 de milioane de albume pe plan mondial şi peste 50 de milioane de single-uri în format digital. Cel mai recent album al său este „Beautiful Trauma”, lansat în octombrie 2017.

De-a lungul carierei, a fost recompensată, printre altele, cu trei premii Grammy, un Brit Award şi şapte premii MTV Video Music. Pe 5 februarie, cântăreața a fost recompensată cu o stea pe Hollywood Walk of Fame din Los Angeles.

Dua Lipa și Anne-Marie conduc anul acesta în topul nominalizărilor la BRIT Awards, cu câte patru selecții, în timp ce George Ezra a primit trei.

Gala BRIT Awards va avea loc pe 20 februarie, la O2 Arena din Londra.

Sursa foto: Facebook/Pink

Ne poți asculta și aici: