Polițiștii din Dej vor fi dotați cu camere de luat vederi

Polițiștii dejeni vor fi dotați cu camere de luat vederi de mici dimensiuni, la fel ca și colegii lor din Cluj-Napoca.

Angajații serviciilor de ordine publică și rutier le vor purta la uniformă și vor înregistra toate activitățile din timpul serviciului, atât pentru protecția cetățenilor, cât și pentru propria siguranță.

Primăria Dej a cumpărat 25 de camere de luat vederi de mici dimensiuni, pe care urmează să le dea în folosință gratuită pentru o perioadă de 5 ani Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

Acestea vor intra în dotarea polițiștilor, din 1 ianuarie, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj, Traian Morar.

„Este dovedit faptul că aceste camere de luat vederi, folosite de forțele de poliție moderne din înteaga lume, sunt un real ajutor. Pe de o parte, ele scot în evidență modul de intervenție al polițistului, excluzând orice fel de abuz din partea forțelor de ordine. Pe de altă parte, în folosul cetățeanului, arată și felul în care cetățeanul a ales să interacționeze cu forțele de ordine”, a declarat pentru EBS Radio Traian Morar.

Proiectul va fi supus votului în ședința de joi a Consiliului Local Dej.

Și Primăria Cluj-Napoca a achiziționat recent 250 de astfel de dispozitive, care au intrat în dotarea Poliției Locale și Municipale.

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: