Populația Floreștiului a crescut, în ultimii 27 de ani, de aproape trei ori mai mult decât cea a Clujului

Populația comunei Florești a crescut în ultimii 27 de ani cu aproape 30.000 de locuitori, de aproape 3 ori mai mult decât creșterea înregistrată de municipiul Cluj-Napoca, de 11.000 de persoane.

Datele au fost publicate într-un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Facultatea de Geografie a Universității Babeș-Bolyai. Potrivit studiului, creșterea spectaculoasă a numărului de locuitori din Florești este în strânsă legătură cu majorarea numărului de joburi din Cluj, dar este cauzată și de prețurile mai mici ale locuințelor comparativ cu cele din oraș.

Chiar dacă studiul arată că doar 3.000 de locuitori ai Floreștiului lucrează în comună, numărul de joburi din localitate este mult mai mare, o bună parte din ele fiind ocupate chiar de către locuitori ai orașului.

„Sunt 2.200 de societăți comerciale astăzi în Florești, cu aproape sau peste 19.000 de oameni care lucrează în acestea. Ideea este că nu poți să impui omului să meargă la serviciu acolo unde îți dorești tu. Și Clujul este la fel de dependent de Florești, pentru că, dintre cele 19.000 de locuri de muncă din Florești, aproximativ 8.000 sunt ocupate de clujeni care vin și fac naveta în Florești”, a declarat, pentru EBS Radio, Horia Șulea, primarul comunei Florești.

Populația reală a comunei este în prezent de aproximativ 39.000 de persoane, potrivit edilului-șef. Din totalul adulților, aproximativ 75% au studii superioare, a mai menționat acesta.

Nu doar populația Floreștiului a crescut în ultimii ani, ci și cea a altor localități învecinate cu municipiul Cluj-Napoca. De exemplu, în ultimii 15 ani, numărul locuitorilor din Apahida s-a majorat cu aproape 6.000, iar al celor din Baciu cu peste 3.700.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: Facebook/Horia Șulea

Ne poți asculta și aici: