Premieră în România | Scena principală de la Electric Castle va include o arie specială pentru hipoacuzici

Electric Castle devine primul festival de muzică din România accesibil persoanelor cu deficiențe de auz.

Organizatorii festivalului de la Bonțida le vor oferi persoanelor cu deficiențe de auz toată susținerea pentru a se putea bucura de experiența completă a festivalului, de la porțile de acces și până la scena principală.

Electric Castle Festival își dorește să demonteze mitul generalizat care spune că o persoană hipoacuzică nu poate aprecia muzica și nu se poate conecta la acest tip de artă, arată organizatorii.

Astfel, de la intrarea în festival și până la show-urile de pe scena principală, festivalul va asigura asistență tuturor persoanelor cu deficiențe de auz. Echipele de la porțile de acces vor include un interpret mimico-gestual, acest limbaj fiind accesibil și în zona Info Point, unde va exista, de asemenea, un specialist în acest limbaj.

În zona Main Stage, va fi delimitată o arie specială pentru hipoacuzici, pentru a se putea bucura de experiența interpretării live.

Practic, Amber Galloway Gallego, cea mai cunoscută sign interpreter din lume, va „traduce” toate cântecele artiștilor care se vor afla pe scena principală.

Amber nu doar interpretează textele muzicii, ci a dezvoltat un limbaj în care descrie vizual inclusiv „densitatea” sunetelor, punctând ritmuri diferite de la bass la cele mai înalte frecvențe.

„Este un mare pas pe care îl facem în relația noastră cu persoanele cu dizabilități și încă un mod prin care vrem să transmitem că oricine este binevenit să se alăture comunității Electric Castle. Până acum, aveam alături de noi acest gen de public doar pe perioada zilei, când îl regăseam în zonele dedicate activităților și artelor. Acum putem să le oferim experiența totală a ceea ce înseamnă Electric Castle și să ne bucurăm împreună cu ei de puterea muzicii de a ne uni, indiferent de identitatea noastră”, spune Andi Vanca, director de comunicare al festivalului.

De asemenea, persoanele cu deficiențe de auz, la fel ca toate persoanele cu dizabilități, se bucură de acces gratuit încă de la prima ediție a Electric Castle.

Ediția a 7-a a festivalului va avea loc între 17 și 21 iulie, pe domeniul Castelului Banffy din Bonțida.

Printre cei peste 200 de artiști confirmați se numără Florence + The Machine, Limp Bizkit, Nils Frahm, 30 Seconds to Mars, Bring Me The Horizon, Chvrches, Metric, The Vaccines, Zeds Dead și multe alte nume.