UPDATE | Premierul interimar al României se va izola la domiciliu după ce a intrat în contact cu un parlamentar infectat cu Covid-19

Ludovic Orban, premierul interimar, dar și membrii Biroului politic național al PNL vor intra în izolare la domiciliu.

Orban, dar și alți membri al Partidului Național Liberal au intrat în contact cu parlamentarul Virgil Chițac care a fost diagnosticat cu Covid-19. Ministerul va face o anchetă epidemilologică și vor fi testați inclusiv jurnașiștii care au fpst prezenți la conferinta de presă susținută vineri de premierul interimar. La conferință a participat și ministrul Sănătății, Victor Costache, care va fi și el testat.

„Mă voi izola la Vila Lac 1 unde vom avea toate atribuțiile exercitate. Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii. Aceștia să se ducă la birourile lor, să nu aibă contacte cu angajații, să evite răspândirea. Își vor exercita atribuțiile. Solicit întregului dispozitiv de luptă impotriva coronaviruslui să nu înceteze procedurile, să nu fie afectată capacitatea Guvernului de a lupta împotriva coronavirusului”, a adăugat Orban.

UPDATE

Testele rapide în cazul premierului Ludovic Orban si al ministrului Sănătății, Victor Costache, sunt negative. Tot negative au fost și testele rapide făcute în cajul angajaților Ministerului Sănătății.

 

Sursa foto: Guvernul României