Președintele Klaus Iohannis a anunțat că îi respinge pe miniștrii propuși la Transporturi și Dezvoltare, Olguța Vasilescu și Ilan Laufer

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că refuză numirile în funcția de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguța Vasilescu și de ministru al Dezvoltării Regionale pentru Ilan Laufer, pe care le consideră nepotrivite.

„Am primit o propunere de remaniere a Guvernului. Această remaniere, după părerea mea, este o soluție slabă. Sunt în continuare de părere că soluția corectă pentru România ar fi fost, și este în continuare, soluția înlocuirii acestui Guvern, care a creat foarte multe probleme României. Dar, până atunci, avem această remaniere. Sunt de acord să se facă o remaniere, însă trebuie să țin cont de câteva lucruri aici”, a spus președintele României.

Klaus Iohannis a adăgat că este nevoie de miniștri care performează foarte bine, având în vedere că țara noastră se află în fața unei provocări grele, respectiv preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019.

„Am emis decretul de remaniere, ținând cont de propunerile formulate. Așadar, se revocă din funcția de membru al Guvernului miniștrii Vasilescu, Andrușcă, Ivașcu, Cojocaru și Bran. Se ia act de demisia ministrului Fifor. Și se numesc în funcția de membru al Guvernului următorii: domnul Leș, ministrul Apărării, domnul Budăi, ministrul Muncii și Justiției Sociale, domnul Bădălău, ministrul Economiei, domnul Breaz, ministrul Culturii și Identității Naționale, domnul Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, domnul Matei, ministrul Tineretului și Sportului. Celelalte două propuneri le consider nepotrivite și vor fi refuzate”, a spus președintele României.

Sursa foto: presidency.ro

Ne poți asculta și aici: