Președintele Klaus Iohannis: „România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media țărilor din UE”

Președintele Klaus Iohannis a afirmat astăzi, după reuniunea Consiliului European, că România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media țărilor din UE: „Ne luptăm să obținem o sumă considerabil mai mare pentru următorul exercițiu bugetar”.

Klaus Iohannis a spus că, în cadrul întrevederii, au fost discutate două teme importante: bugetul multianual pentru perioada 2020 – 2027 și fondul de revenire/recuperare economică.

„Avem câteva vești foarte bune, în sensul că ne-am înțeles să discutăm în continuare bugetul multianual și fondul de recuperare la pachet, să le îmbinăm. Pe de altă parte, încă este nevoie de destul de multe discuții pentru a pune toate lucrurile la punct, încă nu toată lumea e lămurită cum trebuie abordată suma finală pentru fondul de recuperare și, de asemenea, trebuie să mai discutăm condițiile în care se pot acorda aceste sume”, a afirmat președintele.

Conform acestuia, în actualul exercițiu bugetar, România a avut dreptul la 44 miliarde de euro și se va lupta să obțină o sumă mai mare pentru următorul exercițiu bugetar, precum și condiții de implementare favorabile pentru țara noastră: „Asta înseamnă bani pentru dezvoltarea economică, pentru mediul de sănătate, autostrăzi, căi ferate, apă și canalizare, pentru educație, energie regenerabilă și multe alte lucruri”, a precizat șeful statului.

O altă întâlnire a Consiliului European va avea loc, cel mai probabil, la jumătatea lunii iulie.

X
X
X