Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Primăria Cluj vrea să scoată la licitație construcția a două noi parkinguri. Acestea vor fi ridicate în Zorilor și Gheorgheni

Două noi parkinguri, care vor avea în total peste 500 de locuri, vor fi ridicate în Cluj-Napoca, pe străzile Gheorghe Dima, în cartierul Zorilor și Albac, în cartierul Gherogheni.

La fel cum s-a întâmplat în cartierul Mănăștur, garajele din zonele unde se vor construi parkingurile vor fi demolate

Cele două parkinguri vor fi ridicate în locul garajelor din zonă, care urmează să fie demolate.

„Unul va fi pe strada Gheorghe Dima nr. 35-41. Acolo discutăm de un regim de înălțime de două subsoluri, parter și două etaje și vor fi 200 de locuri de parcare. De asemenea, mai avem în dezbatere încă un parking, în cartierul Gheorgheni, în zona Albac-Azuga, cu un regim de înălțime de două subsoluri, demisol, parter, etaj și o terasă, cu un total de 340 de locuri. Aceste parkinguri sunt făcute pentru cei care locuiesc în proximitate”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Cele două parkinguri vor avea și standuri pentru biciclete, dar și stații pentru încărcarea mașinilor electrice.

Astăzi, în ședința de Consiliu local, urmează să se aprobe Planurile Urbanistice de Detaliu pentru cele două obiective, iar Primăria speră că în acest an va finaliza licitațiile pentru construcția acestora.

La această oră sunt în construcție patru parkinguri în Cluj-Napoca. Unul se află în Hașdeu și trei în cartierul Mănăștur, respectiv pe strada Ion Meșter și două pe strada Primăverii. Potrivit autorităților, lucrările la aceste patru parkinguri ar trebui finalizate anul viitor.

Alexandra Ogruțan

X
X
X