Primul succes pentru Naționala masculină de baschet a României în pre-calificările pentru Campionatul European din 2021

Naționala masculină de baschet a României a obținut primul succes în pre-calificările pentru Campionatul European din 2021.

Tricolorii au învins Kosovo, cu scorul de 88-83, într-un meci care s-a disputat la Oradea. Nandor Kuti, de la U-Banca Transilvania, a fost căpitanul echipei României. În meciul cu Kosovo a mai evoluat un jucător al clujenilor, Rolland Torok.

În urma acestui succes, România ocupă locul secund în Grupa B și se menține cu șanse reale în cursa de calificare în faza superioară a FIBA Eurobasket 2021 Qualifiers. Echipa clasată pe primul loc al grupei va accede direct în FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers, în vreme ce echipele situate pe locurile 2 și 3 vor evolua în cea de-a treia faza din precalificări.

„Este un succes important, date fiind condițiile în care am jucat. Mi-am dorit o victorie la o diferență mai consistentă, lucru pe care consider că puteam să-l realizam dacă ținem cont de faptul că la un moment dat ne-am detașat la peste zece puncte. În cele din urmă, consider că este un rezultat bun pentru noi. O victorie importantă și de aceea sunt mulțumit de rezultat, dar și de prestația noastră”, a declarat, la finalul partidei antrenorul Tudor Costescu, potrivit site-ului Federației Române de Baschet.

Următoarele confruntări ale baschetbaliștilor români sunt programată în februarie anul viitor, cu Macedonia, pe teren propriu, și cu Kosovo, în deplasare.

Sursa foto: Federația Română de Baschet

Ne poți asculta și aici: