Procedura pentru solicitarea șomajului tehnic a fost simplificată

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că a fost simplificată procedura acordării şomajului tehnic, după ce la Guvern au fost primite zeci de mii de mesaje de la angajatori şi angajaţi.

De asemenea, potrivit ministrului, perioada după care se fac primele plăţi a fost redusă de la 30 de zile la 15 zile.
Angajatorii nu trebuie să avanseze de la ei plăţile pentru şomajul tehnic, a subliniat Violeta Alexandru. Firmele vor primi banii de la AJOFM, iar în cel mult 3 zile, trebuie să-i vireze angajaţilor.

Pot beneficia de aceste fonduri companiile a căror activitate este afectată de pandemie, pe baza unei cereri, însoţită de o declaraţie şi lista angajaţilor. Solicitările se depun la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă, inclusiv online.

Declarații de presă susținute de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, și de șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Ionel Dancă #VioletaAlexandru #IonelDanca #PalatulVictoria

Declarații de presă susținute de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, și de șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Ionel Dancă#VioletaAlexandru #IonelDanca #PalatulVictoria

Publicată de Violeta Alexandru pe Vineri, 27 martie 2020

 

Sursa foto: Facebook/Violeta Alexandru

 

Ne poți asculta și aici: