Rata șomajului, de aproape trei ori mai mică la Cluj decât media națională. Augustin Feneșan, președintele APM: „Cifra reflectă lipsa forței de muncă”

Clujul a înregistrat la finalul lunii martie o rată a șomajului de 1,29%, față de media națională de 3,19%, arată datele Agenției Naționale pentru ocuparea Forței de Muncă.

Rate mai scăzute ale șomajului se înregistrează doar în județele Bihor și Timiș, respectiv Ilfov. Rata scăzută a șomajului se traduce, însă, într-un deficit de forță de lucru pentru numeroase companii din județ.

„Cifra e o reflectare a lipsei de forță de muncă, asta e evident. Fără doar și poate, orice firmă este descoperită, practic, în orice domeniu. IT-ul urlă deja că nu mai are de unde lua, apoi e explozia asta de primăvară în construcții, în HoReCa, în general, deci sunt multe domenii care ar prelua masiv, iar dacă dați o tură prin Iulius Mall veți vedea în multe geamuri afișat anunțul – Angajez lucrător”, spune președintele Asociației Patronilor și Meseriașilor Cluj, Augustin Feneșan.

La Cluj există în acest moment peste 4.700 de șomeri, din care cea mai mare parte, aproape 3.500, sunt neindemnizați. La nivel național, numărul șomerilor ajunge la peste 278.000.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: