Regina Marii Britanii își caută majordom. Se oferă un salariu de 26.000 de lire pe an

Regina Elizabeth a II-a își caută un nou majordom pentru Palatul Buckingham din Londra, însă salariul pe care îl oferă este unul modest.

Potrivit ibtimes.com, citat de Mediafax, candidații trebuie să treacă un examen în care își vor dovedi calitățile de majordom.

Viitorul angajat va lucra în principal la Palatul Buckingham, dar va călători alături de regină și la celelalte reședințe ale sale, precum castelul din Balmoral. Anunțul de angajare, valabil până pe 17 februarie, a fost publicat pe site-ul casei regale și în acesta se specifică faptul că majordomul va trebui „să lucreze la standarde înalte”.

Noul angajat, care, printre altele, va asista la evenimente variate, de la mese oficiale și recepții la dineuri de stat, va fi sprijinit în formarea sa ca majordom.

Ceea ce i se cere noului angajat este, pe lângă amabilitate, capacitatea de a controla situațiile dificile care pot apărea.

Salariul oferit este de aproximativ 26.000 de lire sterline pe an – include și contribuția de 15% a angajatorului la fondul de pensii, alte beneficii, cazare și masă -, unul modest, în condițiile în care un salariul mediu în Marea Britanie ajunge la 30.000 de lire sterline anual.

Însă noul majordom va beneficia de creșteri salariale în funcție de vechime.

În septembrie 2015, regina Elizabeth a II-a, care a urcat pe tron la vârsta de 25 de ani, într-o perioadă în care Marea Britanie nu îşi revenise încă de pe urma distrugerilor produse de Al Doilea Război Mondial, a intrat în istorie, devenind monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria regatului britanic. Anul acesta, Elizabeth a II-a, în vârstă de 92 de ani, va împlini 66 de ani de când a devenit regină.

Sursa foto: Facebook/The British Monarchy

Ne poți asculta și aici: